Резања славског колача

Као и сваке године, чланице Кола српских сестара обележиле су крсну славу Рождество Пресвете Богородице, у народу познатију као Мала Госпојина.

Свечаном обреду резања славског колача присуствовале су чланице Кола, као и многобројни гости. Кума славе ове године била је Милосава Раичевић, која је већ две деценије чланица Кола српских сестара у Бајмоку.

Увек је част бити кум, а највећа је част бити у друштву Кола, оних који развијају хуманост, ходе стазама милосрђа, боре се и помажу немоћнима, који служе роду своме и које болују ране рода свога –поручила је Милосава Раичевић.

Захваливши се гостима и пријатељима на подршци у активностима, председница Кола српских сестара  проф. др Јелена Бировљев подсетила је присутне на значај доброчинства и даривања.

Мисија Кола је  доброчинство,  пружање помоћи, самилост, хуманитарни и простветитељски рад те зато у овом духу славимо овај велики дан и Богородицу Деву као блажену међу свим женама. Коло српских сестара има велики број чланица, које делимо на активне, пасивне и почасне станице. Почасне су оне које су године сустигле, активне су младе а активно-пасивне су оне које се приближавају пасивном статусу, односно годинама када не могу више толико активно, да раде али доприносе својим саветима и помажу, када су овакве пригоде или када се нешто може од куће урадити - објаснила је проф. др Јелена Бировљев.

https://www.youtube.com/watch?v=G7IVLHKTvKw&t=12s


Osmrtnicama ba