Aktiv mlađih članica Kola

 

Aktiv mlađih članica Kola

Kolo srpskih sestara Subotice, kao humanitarna, dobrotvorna, neprofitna organizacija, ponovo pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovog puta, pomoć se pruža socijalno uroženoj deci grada Subotice i to kroz socijalno-edukativni program koji je Kolo osmislilo i organizovalo a koji sprovodi aktiv mlađih članica Kola.

Program uključuje 3 radionice i dodatne aktivnosti:

1. RADIONICA O ISHRANI I HIGIJENI- pored informisanja o osnovnim temama vezanim za ovu sferu i aktivnosti vezanih za edukaciju o higijeni i ishrani, deci se obezbeđuje obrok zahvaljujući donacijama podržavalaca programa.

2. OBRAZOVNA RADIONICA- uz saradnju tima škole koju deca pohađaju (učiteljica, nastavnika i stručnih timova), deci se pomaže u učenju, oko domaćih zadataka i ostalih aktivnosti vezanih za nastavni program škole.

3. KREATIVNA RADIONICA- ova radionica podrazumeva razne manuelne radove, igrovne aktivnosti i razgovor o raznim temama uz slatkiše i poslastice koje se obezbeđuju zahvaljujući dobrotvorima Kola.

4. Pored radionica organizuju se i DODATNE AKTIVNOSTI kao što su izleti, posete pozorišta, bioskopa, zoološkog vrta, dodela paketića…Ove aktivnosti su takođe moguće zahvaljujući donacijama prijatelja, saradnika i dobrotvora Kola.

Program se sprovodi jednom nedeljno u prostorijama koje je obezbedilo kolo (učionica, igraonica, kuhinja i kupatilo). Sestre iz aktiva mlađih članica Kola volontiraju i staraju se da se program ostvaruje u celosti.

Sestre koje su stručne u sferi medicine, farmacije i nutricije planiraju radionicu o ishrani dok se sestre iz aktiva koje su prosvetni radnici (nestavnice razredne nastave, nastavnica srpskog jezika, nastavnica engleskog jezika) staraju da se program (specijalno obrazovna i kreativna radionica) sprovodi na profesionalnom nivou uz odgovarajuće metode rada.

Aktiv mlađih članica Kola, uz veliku podršku samog Kola kao i starijih i stručnih članica, radi kao usklađen tim vođen jednim plemenitim ciljem koji prevazilazi sve razlike koje razdvajaju ljude. Sa velikim entuzijazmom, voljom za rad i željom da se pomogne najmlađima, aktiv ostvaruje ovaj humani cilj da se urgoženoj deci našeg grada detinjstvo učini malo lepšim. Pomažući drugima zapravo pomažemo sebi.