Humanitarna akcija Kola srpskih sestara

Kolo srpskih sestara organizovalo je neobičnu humanitarnu zabavu, zahvaljujući kojoj je za 60 mališana obezbeđen školski pribor. Deo prikupljenih sredstava namenili su porodici Čović za lečenje malog Alekse, koji boluje od retke Batenove bolesti. Da je reč o organizaciji na koju će deca Subotice i u buduće moći da se oslone, pokazuje činjenica da su sredstva prikupile devojke, odnosno Aktiv Kola.

Jedan deo prikupljenog školskog pribora dodeljen je učenicima Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica. Školski centrar pohađa oko 80 dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Pošto je Subotica centar za područje Severnobačkog okruga, veliki broj dece smešten je u internatu pri ovoj školi, a mnogi su teškog materijalnog stanja. Prema rečima psihologa ove škole, gest humanih sestara pružio im je neizmernu podršku.

Prikupljeno je i 45 paketa koji će obradovati osnovce osnovne škole „Majšanski put“, kao i decu koja su smeštena u Kolevci.

Aktivnost Kola srpskih sestara uvek je usmerena i na pomoć oboleloj deci. Pomoć u vidu 300 dolara uručili su majci šestogodišnjeg dečaka, obolelog od retke od retke Batenove bolesti te mu je jedina nada skupa terapija, koju je jedino moguće obaviti u Kini.

Fotografije možete videti na linku: Humanitarna žurka

 


Osmrtnicama ba