Dvadeset godina od obnavljanja rad Kola srpskih sestara u Subotici

 Svečanim programom u Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je mesni odbor Kola srpskih sestara obeležio dve decenije rada od obnavljanja rada Kola u Subotici. Tokom večeri je promovisana monografija „Kolo srpskih sestara u Subotici 1938–2008“.

Mesni odbor Kola srpskih sestara broji oko 50 članica, ali unutar Kola deluje i Kolo devojaka, pa članica ima više. Dve decenije rada Kola u Subotici obeležile su humanitarne, prosvetne i kulturne aktvinosti članica.

Sanela Nikolić ima 22 godine i studentkinja je četvrte godine studija na Ekonomskom fakulteta u Subotici. Njen prvi susret sa Kolom desio se 2008. godine kada je od njih dobila nagradu za slavu Sveti Sava, a potom su joj 2009. godine obezbedile stipendiju za upis prve godine studija. Osim novčane pomoći Kolo srpskih sestara joj je pružilo i emotivnu podršku u teškom trenutku u životu.

Svojim delima dobročinstva, brižnosti i iskrenosti prema svim sugrađanima kojima je pomoć bila potrebna, ispunile su stranice knjige autora Zorana Veljanovića i Dijane Musin „Kolo srpskih sestara u Subotici 1938–2008.“ koja predstavlja prilog za istoriju ovog društva.