Kolo srpskih sestara brine o ugroženoj deci

 

Kolo srpskih sestara brine o ugroženoj deci

Članice Kola srpskih sestara sinoć su, u svojim prostorijama, uručile pomoć deci koja se zbog bolesti ili materijalnih uslova u kojima žive, nalaze u stanju socijalne potrebe.

Donacije, u ukupnom iznosu od oko 110.000 dinara, opredeljene su za nabavku lekova, užine za decu OSŠ „ Žarko Zrenjanin“, kao i za ogrev za jednu od sestara.

Članice Kola srpskih sestara se trude da donacije, koje dolaze od prijatelja Kola, kanališu kao onoj ugroženoj deci i bolesnima, koju u datom trenutku pokazuju najveću potrebu.

Pored dečaka, kojem će donacija u iznosu od 40 000 omogućiti da dođe do neophodnih lekova, sestre zu izdvojile i 20 000 dinara za devojčicu koja živi u teškim materijalnim uslovima. Iako sestre u Kolu stalno pomažu drugima i najčešće nikad ne traže pomoć, ove godine, jednoj od članica Kola pomoć je zaista bila neophodna. Članice su joj obezbedile pomoć u vidu ogreva. Kao i uvek, đaci OSŠ „Žarko Zrenjanin“ su u fokusu pažnje, pa su im sestre i ovog puta, opredelile 30 000 dinara za bar jedan obrok u školi.

Uz pomoć raznih donacija, kao što je ova od Kola srpskih sestara, sva deca OŠ „Žarko Zrenanin“ imaće besplatnu užinu, bar u toku ove školske godine. Nažalost, direktorka škole podseća da je nekim đacima to jedini obrok u toku dana.

Fotografije možete pogledati ovde:

https://www.subotica.com/fotografije/album-64816-subotica-donacije-kola-srpskih-sestara/