Kolo srpskih sestara uskoro dobija licencu

 

Kolo srpskih sestara uskoro dobija licencu

Kolo srpskih sestara u Subotici planira projekat brige o staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima, a danas im je stigla i lepa vest – da će uskoro dobili licencu za pružanje usluga socijalne zaštite.

Po rečima ministra Aleksandra Vulina, ustanove poput Kola srpskih sestara su značajan partner ministarstvu.

– Subotičko Kolo srpskih sestara se fokusiralo na pomoć staračkim domaćinstvima, kojih je zaista puno, a oni su često i zaboravljeni i zanemareni. Znamo da je prirodno okruženje najbolje za sve ljude u godinama, a na ovaj način oni će biti u svojim domovima i imati svu potrebnu pomoć – istakao je Aleksandar Vulin i zahvalio se članicama Kola na

plemenitosti. – Kolo je konkurisalo i uskoro će dobiti odgovarajuću licencu za rad.

Prema projektu, za koji su konkurisale na konkursu lokalne samouprave, članice Kola srpskih sestara će pomagati meštanima Starog i Novog Žednika i Tavankuta.

– Obilazićemo staračka i samačka domaćinstva i pružati im svaki vid pomoći u kući, jer su to ljudi kojima niko danima ne zakuca na vrata. To ćemo raditi volonterski a ukoliko dobijemo sredstva od našeg grada moći ćemo i da zaposlimo nekoga – objašnjava Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara. – Kada dobijemo licencu, moći ćemo da pružimo i medicinsku pomoć i kućnu negu i angažujemo i medicinske sestre i negovateljice.

Fotografije možete pogledati ovde:

https://www.subotica.com/fotografije/album-68560-subotica-kolo-srpskih-sestara-uskoro-dobija-licencu/